50-plussers maken kans op nieuwe job

Door Miranda Van Eetvelde op 29 september 2015, over deze onderwerpen: Economie

Te lezen in De Standaard op 29 september 2015.

De kansen van werkloze 50-plussers op een nieuwe loopbaan zijn groter dan gedacht. Intensieve coaching na ontslag helpt bijna 60 procent aan een nieuwe job.

MECHELENDe Belgische werknemers vinden van zichzelf dat hun inzetbaarheid (in de eigen job) en hun perspectief op een nieuwe (andere) loopbaan afnemen vanaf hun 36ste levensjaar. Daarmee nemen ze de negatieve beeldvorming over die in veel bedrijven leeft over 'oudere' werknemers.

Dat blijkt uit onderzoek door professor Nele De Cuyper en Dorien Vanhercke (KU Leuven). Vanhercke volgde een jaar een groep van 815 werknemers die na hun ontslag outplacement-begeleiding hebben gekregen door het gespecialiseerde kantoor Ascento. De gemiddelde leeftijd van de betrokkenen was 51 jaar.

Niet het einde

'De studie toont aan dat ontslag op latere leeftijd niet automatisch het einde moet betekenen op de arbeidsmarkt', zegt De Cuyper. 'Op 815 deelnemers hebben er 474, of 58 procent, binnen het jaar na ontslag een nieuwe job gevonden.'

De Cuyper gelooft in deemployability van 50-plussers. 'Het is een mythe dat 50-plussers niet meer naar werk willen zoeken. Integendeel, ze doen dat na een ontslag vaak zelfs intenser dan dertigers omdat ze meer dan de jongeren beseffen dat ze geen tijd te verliezen hebben. En dus alle kansen willen benutten.'

Geert Volders, directeur van Ascento, beaamt die vaststelling vanuit de praktijk. 'Bij Ford Genk zien we dat veel ontslagen arbeiders die in het SWT-stelsel zijn beland, het vroegere brugpensioen, echt op zoek gaan naar een nieuwe job. Soms maken ze zelfs grote wendingen in hun loopbaan. Er zijn Ford-arbeiders die slager zijn geworden, of die in de zorgsector aan de slag zijn gegaan.'

Volgens de studie van KU Leuven zijn vier op de vijf van de betrokkenen tevreden met de outplacementhulp. 'In de eerste plaats omdat de opvang door experts en de groepsessies met lotgenoten de psychologische klap van het ontslag helpen te verwerken', zegt professor De Cuyper.

'Maar vooral de concrete hulp in de zoektocht naar een job wordt geapprecieerd, zoals leren om gericht te solliciteren en de eigen competenties leren uit te spelen.' (jir)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is