Aangekondigd communicatieplatform laat op zich wachten

Door Miranda Van Eetvelde op 16 mei 2017, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

Kinderen en jongeren hebben nood aan aanspreekpunten op maat. Deze bevinden zich best in hun eigen leefwereld. Er bestaat reeds een groot aanbod van verschillende kanalen die kinderen en jongeren op hun eigen wijze benaderen. Zo kunnen zij onder meer terecht op Awel, jongerengids.be en de kinderrechtswinkel.

De minister van Jeugd gaf eerder al aan dat hij werk wou maken van een duidelijk aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. Dit moet uitmonden in één uniek communicatieplatform. Zo wil hij de versnippering tegengaan. Dit voornemen werd reeds geuit in 2014. Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde vroeg naar een stand van zaken.

Daaruit bleek dat eind 2016 er een rapport opgeleverd werd met aanbevelingen dat de basis moet vormen voor dit platform. Het blijft echter wachten op de effectieve uitrol. Momenteel wordt er aan een actieplan gewerkt om verdere concrete stappen te zetten. Nochtans zou een nieuw platform veel voordelen kunnen bieden. Van Eetvelde: “Volgens het opgeleverde rapport gaat er nu veel informatie verloren en kennen de huidige kanalen een te beperkt bereik. De versnippering komt de effectiviteit niet ten goede en in een aantal gevallen overstijgt de vraag het aanbod. Daarom zou het toch goed zijn dat er snel werk gemaakt wordt van het toekomstig platform. Anders blijven we met informatieverspilling kampen.

U kan hier de vraag en het antwoord lezen: 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is