Amper zeven werkzoekenden maakten vorig jaar gebruik van mobiliteitspremie

Door Miranda Van Eetvelde op 26 augustus 2013, over deze onderwerpen: Werk zoeken en werkloosheid, Werken

Werkzoekenden die een job met een verplaatsingsduur van meer dan 60 kilometer of vier uur aanvaarden, kunnen een mobiliteitstoeslag krijgen. N-VA-Kamerlid Miranda Van Eetvelde vroeg de cijfers over 'het gebruik' ervan op. Daaruit blijkt dat in 2012 amper zeven werkzoekenden een dergelijke toeslag ontvingen. Van Eetvelde diende een wetsvoorstel in om de maatregel af te schaffen.

In het 'succesjaar' 2001 deden 41 mensen een beroep op de maatregel, niet bepaald cijfers om enthousiast van te worden. Vorig jaar daalde dat aantal zelfs naar zeven. Deze cijfers bewijzen dat deze maatregel niet efficiënt is. De logistieke en administratieve kosten voor de RVA zijn aanzienlijk, terwijl de maatregel verre van bijdraagt tot een betere interregionale mobiliteit."

Van Eetvelde ziet meer heil in het al bestaande samenwerkingsakkoord voor interregionale mobiliteit tussen de verschillende gewesten. "Het samenwerkingsakkoord bewees zijn nut: in 2012 vonden dankzij deze samenwerking bijna 2 000 Waalse werkzoekenden een job in Vlaanderen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is