Busvervoer voor jeugdbewegingen wordt goedkoper

Door Miranda Van Eetvelde op 7 februari 2019, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

De bus naar bivakplaatsen wordt goedkoper voor jeugdbewegingen. Na een succesvol proefproject van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz, wordt deze maatregel structureel ingebed in de werking van De Lijn.

Sinds 2017 kunnen jeugdbewegingen gebruik maken van het goedkoop busvervoer naar hun bivakplaatsen. “De maatregel bleek zeer succesvol te zijn maar nu wordt het proefproject opgedoekt en wordt de maatregel structureel gemaakt binnen de werking van De Lijn. Een zeer goede zaak voor de jeugdbewegingen die hierdoor met minder zorgen op kamp kunnen vertrekken.”, aldus Vlaams parlementslid Miranda van Eetvelde.

"Het goedkopere tarief voor de jeugdbewegingen zal logischerwijs dan ook in 2019 blijven bestaan. Het tarief bedraagt 1,30 euro per reiziger, maar dit blijft nog steeds zeer goedkoop.”, aldus Van Eetvelde

De goedkope versterkingsrit is bedoeld voor grotere jeugdgroepen (vanaf 30 personen). De bus brengt de jongeren tot de halte die het dichtste bij de bivakplaats ligt, waarbij de totale afstand mag oplopen tot 50 km. Jeugdbewegingen kunnen nu dus een versterkingsrit reserveren voor de zomermaanden juli en augustus en moeten dit minstens 1 maand op voorhand doen, zodat De Lijn zich tijdig kan organiseren. Er komt één handig contactpunt voor de aanvragen. Na een aanvraag krijg je meteen een antwoord, zodat je zeker weet dat de registratie goed verlopen is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is