Decreet bovenlokaal jeugdwerk goedgekeurd

Door Miranda Van Eetvelde op 8 december 2017, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

Gisteren werd het decreet bovenlokaal jeugdwerk goedgekeurd. Met dit decreet wordt er verder werk gemaakt wordt van een inclusief beleid t.a.v. kinderen en jongeren. Het decreet stelt ons in staat om naar een meer effectieve en efficiënte structuur te gaan, waarbij we wel dienden te zorgen voor een warme, kwaliteitsvolle overdracht van die waardevolle initiatieven die overkomen vanuit de provincies. Het grijpt het momentum van de provinciale afslanking aan om enerzijds de overdracht van de provinciale taakstelling op een goede, kwaliteitsvolle en omzichtige manier te bewerkstelligen, en anderzijds om andere beleidsaspecten te versterken en te verbeteren.

De N-VA fractie is tevreden dat o.a. met dit decreet verder werk gemaakt wordt van een inclusief beleid  t.a.v. kinderen en jongeren. Om dit te bewerkstelligen wordt een tweesporenbeleid gevoerd: aan de ene kant zal dit decreet een aantal doelgroep-specifieke werkingen ondersteunen die werken met kinderen en jongeren met een beperking en aan de andere kant, en dit maakt geen deel uit van dit decreet, maar zal flankerend gebeuren, zal ingezet worden op de uitbouw van een netwerk 'jeugdwerk voor allen'.

Dit decreet biedt duidelijkheid en gaat de versnippering van middelen en instrumenten tegen. Waar er momenteel, in de provincies, verschillende reglementen bestaan, met allemaal verschillende en uiteenlopende procedures, voorwaarden en financieringsmechanismen, kan Vlaanderen, met dit decreet, een geïntegreerd beleid vormgeven.

Voor onze fractie is dit decreet evenwichtig. Onze opinie wordt gesterkt door het advies van de SARC en de Vlaamse Jeugdraad. Een goede zaak voor het jeugdwerk in Vlaanderen!

U kan de tussenkomst van Miranda Van Eetvelde over dit onderwerp hier bekijken:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is