Internationale uitwisseling jeugdwerk positief geëvalueerd

Door Miranda Van Eetvelde op 31 juli 2017, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

Om de internationale uitwisseling te bevorderen, ondersteunt de Vlaamse Regering het Erasmus+-programma. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het jeugdwerk, dat dit thema behandelt vanuit een niet-onderwijsgerichte aanpak. Midden 2017 wordt een halfwegevaluatie gemaakt van Erasmus+. Die moet toekomstige programma’s mee helpen uitbouwen.

Uit het rapport blijkt dat rol van het jeugdwerk binnen de internationale uitwisseling zeker als positief geëvalueerd mag worden. Zo heeft de verhoging van de middelen ook geresulteerd in een meer kwalitatieve vervulling van de projecten. Daarnaast is ook de algemene tevredenheid over het programma hoog. 

De competentieontwikkeling is een andere troef die door het jeugdwerk wordt ingevuld. Deze wordt eveneens als positief geëvalueerd. Tenslotte wordt er ook sterk ingezet op de supportive approach waarmee projecten van en met kwetsbare jongeren in het programma ondersteund worden. 

Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde, die de evaluatie opvroeg, is tevreden met de resultaten. "Het jeugdwerk heeft zijn eigen plaats binnen de internationale uitwisseling en het vervult deze rol ook met verve. We pleiten er dan ook voor om dit specifiek hoofdstuk te behouden en dit ook ten volle te blijven benutten." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is