Jobbeurzen zorgen voor betere, kwalitatieve matching

Door Miranda Van Eetvelde op 26 november 2015, over deze onderwerpen: Economie

De Vlaamse jobbeurzen dragen bij tot een betere invulling van de openstaande vacatures. Dat lijkt op het eerste zicht logisch maar vanwege het beleid van de VDAB is er de laatste jaren een kwalitatievere bijdrage. Werkzoekenden worden namelijk niet meer verplicht om naar jobbeurzen te gaan. Daardoor zijn de werkzoekenden die wel aanwezig zijn op jobbeurzen zeer gemotiveerd om effectief werk te vinden. De niet-verplichting betekent een lagere maar meer kwalitatieve opkomst op jobbeurzen. Dat blijkt uit een antwoord van minister Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Miranda Van Eetvelde. 

De kerntaak van de VDAB is werkzoekende burgers maximaal op maat te activeren, met het oog op een duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt. Om deze opdracht zo goed mogelijk te vervullen, is er in een hele waaier aan initiatieven en maatregelen voorzien. Zo zijn er bijvoorbeeld over heel Vlaanderen enorm veel jobbeurzen die werkzoekenden kansen geven om een geschikte arbeidsplaats te vinden. Voor de werkgevers is het een uitgelezen moment om bepaalde sollicitaties snel en duurzaam in te vullen. Potentiële werknemers worden ontmoet, er wordt informatie verzameld en er worden nuttige contacten gelegd.

De VDAB werkt vaak samen met diverse organisaties om jobbeurzen mee te organiseren en zij helpen werkgevers en werkzoekenden met de begeleiding op deze beurzen. Zo helpt de VDAB bijvoorbeeld werkzoekenden via een onlinechecklist, zodat ze zouden opvallen op een jobbeurs. 

De VDAB is recent overgestapt op een nieuwe aanpak bij jobbeurzen die zijn vruchten afwerpt. Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde: "Op basis van de klachten van werkgevers over te weinig gemotiveerde en te weinig kwalitatief goede kandidaten wordt dit sinds 2014 niet meer toegepast. Het gevolg van deze keuze is een lagere opkomst (rond de 10%), maar werkgevers geven aan dat de werkzoekenden veel meer gemotiveerd zijn. Dit laatste is een goede basis voor een toekomstige tewerkstelling."

Jobbeurzen kunnen dus een serieus verschil betekenen in de strijd tegen werkloosheid. Dat blijkt ook uit de buitenlandse jobbeurzen waar de VDAB aan deelneemt. Sinds 2012 heeft de VDAB deelgenomen aan 36 buitenlandse jobbeurzen waarbij minstens 248 Vlaamse knelpuntvacatures werden ingevuld.

Miranda Van Eetvelde is dan ook verheugd dat de aanpak van de VDAB inzake jobbeurzen zijn vruchten afwerpt: "de brede aanpak van de VDAB zorgt er voor dat gemotiveerde werkzoekenden ook knelpunvacatures kunnen invullen. Deze versterkte matching komt zowel de werkzoekenden als de Vlaamse arbeidsmarkt ten goede".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is