Tijdelijke toegangsbadges tot recyclageparken moeten jeugdbewegingen helpen bij hun afvalverwerking

Door Miranda Van Eetvelde op 2 juli 2018, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

Bij de jaarlijkse zomerkampen van de jeugdbewegingen komt er vaak in korte tijd een grote hoeveelheid afval vrij. Jeugdbewegingen hebben niet altijd toegang tot de recyclageparken van de gemeente waar ze op kamp zijn. “Enkele gemeenten maken al gebruik van tijdelijke toegangsbadges maar deze praktijk zal nu veel meer gepromoot worden.”, aldus Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde.

Jeugdbewegingen op kamp worden vaak geconfronteerd met verschillende systemen van afvalophaling. Maar de grootste problematiek blijft de toegankelijkheid tot containerparken.

Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde: “Een zomerkamp brengt nu eenmaal op korte tijd heel wat afval met zich mee. Als de ophaling niet vlot verloopt, komt er natuurlijk ook geurhinder voor zowel de jongeren als buurtbewoners. De jeugdbewegingen zijn al langer vragende partij voor het openstellen van de recyclageparken van de gemeente waar ze kamperen. Enkele gemeenten hebben dit reeds voorzien. Het goede nieuws is dat deze praktijk in de toekomst meer gepromoot zal worden bij andere gemeenten. Op die manier kunnen zowel jeugdbewegingen als buurtbewoners minder last ondervinden van afval.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is