Vlaams jeugdwerk kan in de toekomst nog sterker groeien

Door Miranda Van Eetvelde op 22 december 2017, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd

Tijdens de budgetbesprekingen richtte ik het woord aan minister Gatz om het Vlaams jeugdbeleid een hart onder de riem te steken. Vlaanderen kent immers al jarenlang een krachtig en sterk jeugdwerk. We zijn hiervoor internationaal al vaak geprezen. Het jeugdwerk zal in de toekomst nog sterker kunnen groeien dankzij de bijkomende investeringen van deze Vlaamse Regering. Er werd immers beslist om 2 miljoen euro extra te investeren in het Vlaamse jeugdwerk en dat bovenop de beslissing om alle organisaties een éénmalige index van 1,26% toe te kennen.

Dat zijn essentiële investeringen waarmee de Vlaamse Regering aantoont dat ze een groot hart heeft voor het waardevolle jeugdwerk. Daarmee komt de Regering ook tegemoet aan de verzuchtingen van de jeugdsector: zowel de Vlaamse Jeugdraad, het werkveld als De Ambrassade hebben aangegeven dat het lang geleden is dat er zo geïnvesteerd werd in het Vlaamse Jeugdwerk.

Daarnaast wordt er gewerkt aan belangrijke aandachtspunten van de jeugdsector waarbij 5 prioriteiten naar voren komen (diversiteit, gecoördineerd vrijwilligersbeleid, investeren in een breed jeugdwerk, overheveling provinciale taken en kindvriendelijke gemeenten). 

U kan de volledige tussenkomst hieronder bekijken:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is