Vlaams Parlement richt commissie grensoverschrijdend gedrag op

Door Miranda Van Eetvelde op 22 juni 2017, over deze onderwerpen: Werk

Na de getuigenissen in de media over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de judowereld werd in het Vlaams Parlement een bijzondere commissie opgericht om de kwestie verder uit te spitten en maatregelen voor te stellen.

De samenstelling van de commissie werd gisteren officieel goedgekeurd en de commissie zal bestaan uit 15 leden, waaronder zes N-VA-parlementsleden.

Voor de N-VA zullen parlementsleden Peter Wouters, Miranda Van Eetvelde, Koen Daniëls, Marius Meremans, Elke Sleurs en Herman Wynants als vaste leden in de commissie zetelen. Er zijn ook plaatsvervangende leden, met name Ludo Van Campenhout, Björn Anseeuw, Kathleen Krekels, Paul Van Miert, Tine Van der Vloet en Danielle Godderis-T’Jonck.

Peter Wouters: “In eerste instantie zullen we ons specifiek focussen op grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld. Met de N-VA willen we dit op termijn echter verruimen naar andere beleidsdomeinen want ook in het onderwijs, het jeugdwerk en de welzijnssector moet de problematiek aangepakt worden. Daarom zetelen parlementsleden met diverse expertises in deze commissie.”

De bedoeling is dat de commissie tegen eind december 2017 haar werkzaamheden afrondt en met beleidsaanbevelingen komt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is