Parlementair werk

In het Vlaams Parlement ben ik actief in die beleidsdomeinen die me na aan het hart liggen. Ik ben tweede ondervoorzitter van de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Hiernaast ben ik plaatsvervangend lid van de commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid, de commissie Onderwijs en van de commissie voor de Bestrijding van Gewelddadige Radicalisering.  

Binnen de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media leg ik me voornamelijk toe op het Vlaamse jeugdbeleid. Als voormalig scoutslid draag ik het Vlaamse jeugdwerk een warm hart toe.

In de commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid kan ik terugvallen op mijn expertise/ervaringen als arbeidsbemiddelaar bij de VDAB. Mijn focus ligt in deze commissie op het scheppen van werkgelegenheid voor jongeren en de band tussen onderwijs en werk.

Als lid van de commissie Onderwijs zet ik eveneens hard in op de relatie tussen werk en onderwijs. Ontvang je graag onze onderwijsnieuwsbrief? Schrijf je dan in via onderwijsbrief [at] n-va.be.

Ik ben door mijn collega’s in het Vlaams Parlement ook aangeduid als deelstaatsenator. Meer informatie over mijn activiteiten in de Senaat, vind je hier http://www.senate.be/www/?MIval=/showSenator&ID=4618&LANG=nl.

In de vorige legislatuur maakte ik deel uit van de federale Kamer. Gedetailleerde informatie over mijn werk in Kamer/Senaat vind je hier https://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=/depute&language=nl&cf....

Hieronder vind je  het overzicht van mijn meest recente parlementaire initiatieven. Mocht je hierover meer uitleg willen, kan je gerust een bericht achterlaten op de contactpagina https://mirandavaneetvelde.parlement.n-va.be/stel-je-vraag.

Recent ingediende documenten

Voorstel van resolutie betreffende de beslissingen van de commissie Werkgelegenheid en de plenaire vergadering van het Europees Parlement over de coördinatie van de sociale zekerheid

van Axel Ronse, Robrecht Bothuyne, Emmily Talpe, Miranda Van Eetvelde, Peter Van Rompuy en Karl Vanlouwe
1778 (2018-2019) nr. 1

Amendementen voorgesteld na indiening van het verslag op het ontwerp van decreet houdende diverse fiscale bepalingen

van Willem-Frederik Schiltz, Jos Lantmeeters, Peter Van Rompuy, Miranda Van Eetvelde, Koen Van den Heuvel en Paul Cordy
1716 (2018-2019) nr. 3

Amendement op het ontwerp van decreet betreffende het duaal leren in het buitengewoon secundair onderwijs van opleidingsvorm 3 en 4

van Kathleen Helsen, Koen Daniëls, Franc Bogovic, Axel Ronse, Robrecht Bothuyne en Miranda Van Eetvelde
1696 (2018-2019) nr. 2

Recente vragen

Verslag - Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid - donderdag 14 februari 2019 11.40u

(2018-2019)

Verslag - Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media - donderdag 31 januari 2019 10.05u

(2018-2019)

Verslag - Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media - donderdag 06 december 2018 15.21u

(2018-2019)

Recente tussenkomsten

Vraag om uitleg over de hervormde individuele beroepsopleiding (IBO) en de toelatingsvoorwaarden

van Robrecht Bothuyne aan minister Philippe Muyters
697 (2018-2019)

Vraag om uitleg over de achteruitgang van het aantal individuele beroepsopleidingen (IBO's)

van Laurence Libert aan minister Philippe Muyters
715 (2018-2019)

Vraag om uitleg over de hervorming van het systeem van dienstencheques

van Laurence Libert aan minister Philippe Muyters
707 (2018-2019)
Bevat overheidsinformatie verkregen van het Vlaams Parlement onder de Gratis Open Data Licentie Vlaanderen v. 1.2